НОВА ФОРМУЛА - НОВА ЯКІСТЬ!

В 2022 році виробництво почало розлив гуаші ТМ «ГАММА’UA» за новою рецептурою!

Покращена покривна властивість. Фарба легко наноситься і після висихання дає рівне оксамитове покриття

Фарба стала більш пігментованою, насиченою, а отже і яскравішою

Покращена властивість змішування кольорів, тобто при змішуванні новий колір більш чистіший

В рецептурі фарб використовуються тільки безпечні консерванти, дозволені в країнах ЄС. В цьому легко пересвідчитись, якщо звернути увагу на майже відсутність запаху у фарби. Адже різкий запах, який інколи можна відчути в гуаші, представленої на ринку, це ознака наявності дуже агресивного консерванту –фенолу, який заборонений до використання.

Рекомендації як правильно вибрати фарби і на що звертати увагу 

Потрібно звернути увагу на відсутність

- різкого запаху

- сторонніх домішок

- однорідність

- кольори мають бути чистими.

У недостатньо розтертій фарбі видно окремі частинки, що може завадити правильній передачі кольору і якісному змішуванні різних кольорів.

 

Цікава і корисна інформація

1. Гуаш густа фарба і під час нанесення шар фарби має перекривати поверхню, на яку наноситься гуаш повністю без просвітів. Період часу від нанесення фарби до повного висихання не повинен перевищувати 2 години. 

2. Гуашева фарба водорозчинна, тобто має здатність змиватись водою навіть після повного висихання, що дозволяє вносити правки у малюнок. Після змивання плівки фарби допускається забарвлений слід на папері.

3. У гуаші ТМ ГАММА’UA відсутній різкий запах, можливий тільки трохи специфічний запах деяких пігментів, наприклад червоного. Для порівняння: гуаші радянських часів мали характерний запах фенолу, який використовувався як консервант. На даний час фенол заборонений до використання в якості консерванта дитячих фарб, але інколи і зараз можна зустріти гуаш із різким запахом. Якщо ви зустрінете таку гуаш, не рекомендуємо нею користуватись заради безпеки ваших дітей.

4. Гуаш може зберігатись дуже довго, але з врахуванням технічної можливості полімерної тари було встановлено строк зберігання 3 роки, у разі підсихання фарбу слід розвести водою, це повністю відновить її властивості.

5. Згідно з Технічними Умовами забороняється зберігати фарбу при температурі нижче нуля. Однак, якщо це сталось (наприклад, під час транспортування з магазину додому), її слід розморозити за кімнатної температури. Фарба при цьому не втрачає своїх властивостей. Використовувати нагрівальні прилади не рекомендується.  

6. Якщо відбулось розшарування гуаші (в’яжуча речовина легша за пігменти і може вийти на поверхню суміші) – це не вважається браком чи незадовільною якістю, так як після перемішування фарба набуває однорідної консистенції та зберігає свої характеристики. Ознаками зіпсованої фарби вважається  - поява плісняви, втрата в’язкості, неприємний запах (газоутворення). Така фарба не придатна до використання

Вверх